دی جی لالا

مهم‌ترین لوازم کودک که نباید دست دومِ آنها را تهیه کنید

بچه‌دارشدن یکی از شیرین‌ترین اتفاقات زندگی زن‌وشوهرهاست. اما این اتفاق دوست‌داشتنی، دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی را هم برای والدین به همراه می‌آورد. بعضی از افرادی‌که برای چندمین بار صاحب فرزند می‌شوند، می‌توانند مجددا از بعضی از وسایل کودکان بزرگ‌ترشان استفاده کنند و تا حدودی هزینه‌ها را کاهش دهند.بعضی دیگر که برای اولین بار است بچه‌دار می‌شوند، ممکن است برخی از لوازم کودک را از دوستان و خانواده که فرزندان‌شان بزرگ شده‌اند و دیگر به آن وسایل نیازی ندارند بگیرند یا اینکه از فروشندگان وسایل دست‌دوم و کارکرده آنها را خریداری کنند. بااین‌حال، بعضی از وسایل کودک هستند که تحت هیچ شرایطی نباید کارکرده باشند؛ خواه از بیرون خریده باشید خواه متعلق به فرزندان خودتان باشد.در این مطلب به ۵ مورد از لوازم کودک اشاره خواهیم کرد که نباید آنها را دست دوم تهیه کنید.
۱. صندلی خودرو
ممکن است این گزینه برای والدینی که خودرو ندارند کاربرد نداشته باشد. اما خوب است که درباره آن اطلاعات داشته باشید.
شاید بسیاری از شما حتی به فکرتان هم خطور نکرده باشد که صندلی خودرو کودک تاریخ انقضا دارد. عمر صندلی خودرو کودک بسته به مواد اولیه مورداستفاده و شرکت سازنده می‌تواند در مدل‌های مختلف متفاوت باشد. اما معمولا چیزی بین شش تا ۱۰ سال پس از تاریخ تولید است.
صندلی که از آن برای ایمنی کودک در خودرو استفاده می‌کنید، درصورتی‌که مشکل داشته باشد می‌تواند جان کودک‌تان را به‌خطر بیندازد. قطعات و اجزای این صندلی‌ها به مرور زمان فرسوده می‌شوند، بنابراین مدت‌زمان طولانی نمی‌توانند از کودک محافظت ‌کنند. برای حفاظت از جان فرزند دلبندتان هم که شده، هرگز از صندلی دست‌دوم یا تاریخ گذشته استفاده نکنید، حتی اگر کاملا نو به نظر برسند. زیرا ممکن است عیبی داشته باشند که به چشم نیایند.
بااین‌حال اگر تصمیم دارید صندلی خودرو کودک کارکرده بخرید، حداقل از دوست مورداعتماد یا عضوی از خانواده‌تان آن را بگیرید که مطمئن باشید سالم است و تاریخ انقضای آن نگذشته است. برچسبی روی صندلی (یا روی پایه صندلی ماشین کودک) وجود دارد که تاریخ تولید و انقضای آن را نشان می‌دهد. به‌دقت همه اجزای آن را بررسی کنید تا از سالم بودنش مطمئن شوید.
۲.  تخت‌خواب نرده‌دار
در سال ۲۰۱۱ کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی امریکا (CPSC)، قوانین جدیدی را برای تخت‌های نرده‌دار کودکان وضع کرد. بر اساس استانداردهای جدید، بخش‌های مختلف این تخت‌خواب‌ها از جمله نرده‌ها و تشک آنها باید از استحکام و کیفیت کافی برخوردار باشند.
از مهم‌ترین خطرات تخت‌های نرده‌دار، از جا درآمدن نرده‌هاست. همان‌طور که در تصویر می‌بینید اگر نرده‌ها از جا در بیاید ممکن است پا، گردن یا دست کودک در آن گیر کند و به او آسیب برساند. همچنین، نوزادان پس از مدت کوتاهی یاد خواهند گرفت که چطور از نرده‌های تخت بالا بروند. بنابراین اگر هنگام پایین‌آمدن از نرده‌های تخت بیفتند، از ارتفاع بیشتری سقوط خواهند کرد که بسیار خطرناک است. به‌همین‌دلیل، پس از وضع این قوانین تخت‌هایی با ایمنی بسیار بالاتری ساخته شدند.
اگرچه طرح‌های نرده‌دار و بسیاری از مدل‌های قدیمی تا حد زیادی از بازار خارج شده‌اند، اما این تخت‌ها مدتی طولانی بسیار پرطرفدار بودند و هنوز هم هستند. درست است که تخت‌خواب نو هزینه زیادی دارد، اما مسلما ایمنی کودک‌تان از آن مهم‌تر است. بهتر است تخت‌خواب جدید با استانداردهای جدید تهیه کنید. اگر هنوز هم اصرار دارید از تخت دست‌دوم استفاده کنید، مطمئن شوید که از استحکام و ایمنی کافی برخوردار است. به‌دقت آن را بررسی کنید که سالم باشد.
۳. روروئک
درباره روروئک بین والدین و نهادهای مختلف مربوط به اطفال، تا حدودی اختلافاتی وجود دارد. بسیاری از نهادها از جمله آکادمی اطفال امریکا (AAP) روروئک را کاملا غیرضروری و بالقوه ناامن می‌دانند. از دلایلی که این آکادمی به آن اشاره کرده است، تأخیر در رشد حرکتی و ذهنی نوزاد است. دلیلش این است که کودک با اتکا به چیزی شروع به حرکت می‌کند و از توانایی‌های خودش استفاده نمی‌کند.
حتی در کانادا روروئک‌ها ممنوع هستند، به‌این‌دلیل که امکان دسترسی به چیزهای خطرناک را برای نوزادان فراهم می‌کنند. در قدیم، بسیاری از خانواده‌ها در چند نسل از یک روروئک استفاده می‌کردند! آکادمی اطفال امریکا توصیه می‌کند که روروئک‌های قدیمی را به‌دلیل اینکه متحرک ساخته می‌شدند و روروئک کارکرده را به‌دلیل اینکه ممکن است فرسوده شده باشند و به کودک آسیب برسد به‌هیچ‌عنوان استفاده نکنید. اگر اصرار به خریدن روروئک دارید، حداقل نوع جدید و غیرمتحرک آن را بخرید. در تصویر زیر یک روروئک ایمن را می‌بینید. کودک پایش روی زمین قرار ندارد و نمی‌تواند روروئک را حرکت دهد.
۴. کالسکه
کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی امریکا از سپتامبر ۲۰۱۵ قوانین مربوط به کالسکه نوزاد را به‌روزرسانی کرد. در به‌روزرسانی جدید، برخی از دستورالعمل‌هایی که داده شده است به شرح زیر هستند:
•    استحکام بیشتر قطعات: برای اینکه زود فرسوده یا شکسته نشوند؛
•    ایمنی در بخش لولاها: چرا که ممکن است انگشت نوزاد در آن گیر کند و آسیب ببیند؛
•    استحکام چرخ‌ها: برای اینکه جدا نشوند یا نشکنند؛
•    کیفیت ترمز چرخ‌ها: برای اینکه امکان لغزش یا سُرخوردن کالسکه وجود نداشته باشد؛
•    امنیت نگهدارنده‌ها: به‌طوری‌که کودک نتواند سگک یا چفت‌وبست آن را باز کند.
با این اوصاف بهتر است از خیر کالسکه‌های قدیمی بگذرید تا هم از سالم‌بودن آن مطمئن شوید و هم کالسکه‌ای که می‌خرید با استانداردهای جدیدتر ساخته شده باشد. خوشبختانه کالسکه‌ها با قیمت‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شوند و تقریبا با هر بودجه‌ای می‌توانید یک کالسکه مناسب پیدا کنید. در بازار ایران محدوده قیمت کالسکه از ۲۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و بالاتر هم پیدا می‌شود که بسیاری از آنها از کیفیت خوبی برخوردار هستند.
۵. تاب
نوزادان عاشق تاب‌خوردن هستند و این کار به آنها آرامش می‌دهد. کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی امریکا پس از انجام مطالعه‌ای روی بیش از ۳۰۰ مورد آسیب‌دیدگی نوزاد مربوط به تاب، دستورالعمل‌های تولید تاب نوزاد را به‌روزرسانی کرد. همانند دسته‌بندی‌های سایر محصولاتی که دارای دستورالعمل‌های به‌روز شده هستند، تاب هم باید با استانداردهای جدید مطابقت داشته باشد و بنابراین بهتر است از خرید تاب‌های دست‌دوم یا استفاده از تاب کارکرده دوستان و آشنایان خودداری کنید.
بخشی از این استانداردهای جدید عبارت‌اند از:
•    برچسب هشدار: برچسب روی تاب باید محکم باشد و از بین نرود تا بتوانید موارد احتیاطی را روی آن بخوانید؛
•    نگهدارنده‌های محکم: برای اینکه تاب از پایه‌هایش جدا نشود و سقوط نکند؛
•    زاویه صندلی تاب: صندلی تاب باید با زاویه ۵۰ درجه قرار گیرد تا از کمربند شانه‌ای نوزاد محافظت کند.
•    پایدار بودن تاب: برای اینکه تاب فقط به جلو و عقب تاب بخورد و نچرخد، یک‌وری نشود و برنگردد که نوزاد بیفتد.
به‌طورکلی لوازم کودک نباید از نوع دست‌دوم آنها استفاده کرد، محدود به این موارد نمی‌شود. شیشه‌شیر، اسباب‌بازی، قمقمه، ظروف‌غذا، لباس‌هایی که مستقیم با پوست کودک در ارتباط هستند و بسیاری از موارد ریز و درشت دیگر، باید نو خریداری شوند. اما ازآنجاکه معمولا والدین اقلام گران‌قیمت‌تر را دست‌دوم تهیه می‌کنند، به این موارد بسنده کردیم. درهرصورت توجه داشته باشید که قبل از صرفه‌جویی، باید به فکر جان کودک عزیزتان باشید.

 

این مطلب در تاریخ یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ارسال شده است .
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .