دی جی لالا

انتخاب لباس توسط کودکان

وقتی بچه ها به دبستان می روند به هم سن و سالان خودشان نگاه می کنند و دوست دارند مثل آنها لباس بپوشند. آنها یکباره تغییر می کنند و دوست دارند خوش تیپ باشند.

آنها به تلویزیون، مجله و روزنامه ها نگاه می کنند و از والدین و یا از هم سن و سالان خودشان الگو می گیرند. گاهی حتی آنها دوست دارند مثل لباسی که عروسک شان پوشیده را بخرند.

به طور کلی بچه ها دوست دارند مثل هم کلاسی های خودشان لباس بپوشند. اگر لباس های کودک شما با هم کلاسی متفاوت باشد، شاید او حساس شود و یا دیگران او را مسخره کنند. والدین نیز گاهی ترجیح می دهند لباس کودک شان مثل بچه های دیگر باشد.

بعضی از بچه ها دوست دارند لباس مد روز بپوشند، ولی بعضی دیگر برایشان فرقی نمی کند که چه چیزی بپوشند. بعضی از بچه ها کمی به ظاهر و لباسشان اهمیت می دهند ولی برای بعضی دیگر این مسئله خیلی مهم است.

به طور کلی بچه ها به لباس هایی که دوستانشان می پوشند توجه دارند و دوست دارند شبیه آنها باشند. والدین گاهی بر سر این مسئله با فرزندشان درگیر می شوند، مادر دوست دارد لباس مناسب و راحتی برای کودکش بخرد و او پافشاری می کند که لباس دیگری را بخرد، که شاید مناسب او نیست و یا خیلی گران است.

خرید کردن برای بچه ها کار مشکلی است، چون آنها خودشان هنوز نمی دانند که چه لباسی برایشان مناسب است. شاید شما نیز این تجربه را دارید که گاهی لباسی را برای فرزندتان می خرید ولی او هرگز آن را نمی پوشد و مجبورید آن را در کمدش آویزان کنید.

بنابراین بهتر است وقتی به خرید می روید کودک را نیز همراه خودتان ببرید. این کار نیز باعث به وجود آمدن مشکل دیگری برای شما می شود.

معمولاً بچه ها دوست ندارند لباس های مختلفی را امتحان کنند و آنها را از تنشان بیرون بیاورند. آنها از این کار احساس خستگی می کنند و برایشان سخت است.

وقتی کودکتان را با خودتان به خرید می برید و او باید چند لباس را امتحان کند، احتمالاً بین شما و کودک درگیری به وجود می آید و از دست یکدیگر عصبانی می شوید.

قبل از رفتن به خرید به کودک بگویید چه چیزی می تواند بخرد و شما چقدر پول دارید. در این صورت شما و فرزندتان به دنبال هدف مشترکی خواهید بود.

از کودکتان بخواهید به لباس های مختلف و مدل و رنگ آنها توجه کند. مثلاً به او بگویید آیا می تواند یک ژاکت سبز پیدا کند که به شلوارش بیاید. به کودک تان اجازۀ تصمیم گیری بدهید. مثلاً به او بگویید که می تواند با پولی که دارید، دو بلوز برای خودش انتخاب کند.

اگر او لباسی انتخاب کرد که مناسبش نیست به او کمک کنید لباس دیگری را امتحان کند. اگر کودک تان دوست دارد لباس های مد روز را انتخاب کند، در تصمیم گیری هایش به او کمک کنید و اگر لباسی مناسب او نیست، با او حرف بزنید تا از خریدن آن صرف نظر کند.

به او اجازه دهید رنگ لباسش را خودش انتخاب کند. اگر تا حدی در انتخاب لباس، کودک را آزاد بگذارید، وقتی با او مخالفت می کنید و می گویید لباسی که انتخاب کرده مناسب نیست دست از لجبازی با شما برمی دارد و حرفتان را قبول می کند.

والدین معمولاً سعی می کنند که هزینه های خرید لباس پایین باشند. اگر کودکتان به دنبال خرید لباس خاصی است، سعی کنید لباسی را برای او بخرید که در حد توان شما باشد.

قیمت لباس برای یک کودک نه ساله مهم نیست. او فقط به دنبال خرید لباس مورد نظرش است. اگر او می خواهد لباس گران قیمتی را بخرد به او بگویید که قسمتی از پول آن لباس را باید از پول توجیبی های خودش بپردازد.

علاوه بر پول لباس به راحت بودن لباس هم توجه کنید. بچه ها معمولاً تحرک زیادی دارند و لباس هایشان را زود کثیف می کنند. ببینید آیا کودک در لباسش راحت است و شما می توانید به آسانی آن را بشویید.

اگر همیشه بر سر خریدن لباس با فرزندتان مشکل دارید، در مورد این مسئله بیشتر فکر کنید. وقتی به کودکتان اجازه نمی دهید خودش تصمیم بگیرد و علایق خودش را با شما در میان بگذارد احتمالاً او سراغ لباس های گران قیمت می رود تا شما را به چالش بکشد.

به جای اینکه مدام با کودک مخالفت کنید به سلیقۀ او هم توجه کنید. او نیز مثل شما دوست دارد لباس های مورد علاقۀ خودش را بپوشد. اگر شما مدام بر سر این مسئله با او بحث و دعوا کنید کودک بیشتر از قبل به خریدن لباس حساس می شود.

ولی اگر به کودک اجازه دهید در انتخاب لباس هایش دخالت کند، او خودش را فرد لایقی می بیند و احساس می کند در تصمیم گیری هایش موفق بوده است.

گاهی می توانید با کودکتان کنار بیایید ولی گاهی مجبورید علی رغم خواستۀ او عمل کنید و خودتان لباس مناسبی برای او بخرید.

 

این مطلب در تاریخ جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ارسال شده است .
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .